3 Zile de Cleansing cu Ajutorul Sucurilor

ak-dermopigmentare-cleanse-detoxifiere-cluj-sucuri-raw-vegan.jpg

 

 

Pentru varianta acestui post scrisa in limba engleza, vizitati: http://esthetic-lines.blogspot.ro/2015/02/at-home-guide-to-juicing.html

Nu am nici o idee cum sa incep aceasta postare, asa ca o sa sar direct la subiect.

Adevarul este ca in ultimii ani nu m-am simtit prea bine, si stiu ca unul din motive este dieta mea. Acum cateva zile m-am hotarat sa incerc o detoxifiere cu sucuri de trei zile.

Sucurile pentru detoxifiere care iti sunt livrate la usa, costa in jur de $70-$200/zi, iar mie personal imi place sa le prepar acasa. In felul acesta economisesc si ma face sa realizez ca pot face asta lunar, sau chiar mai des (daca sunt destul de ambitioasa).

REZULTATUL: Trebuie sa recunosc ca m-am simtit mult mai bine dupa acele 3 zile: mi s-a curatat pielea, ma trezesc devreme chiar si fara alarma, si per total am mult mai multa energie.

Ma gandesc foarte bine ce fel de retete urmez. Cele pe care le stiu si le folosesc de mult timp sunt foarte similare, si de altfel inspirate de o companie care se ocupa cu asa ceva, din Londra- RADIANCE CLEANSE.

In caz ca vrei sa folosesti aceste retete, vei avea nevoie de:

  • Blender
  • Storcator de fructe/legume

Nu, nu ai nevoie de un blender de $600 de la Vitamix, sau un storcator Omega de $300... pana si un blender si storcator de $50 de la supermarket o sa-si faca treaba, mai ales daca ti-ai stabilit un buget mai mic. In cazul in care nu detii nici unul din aceste aparate, citeste niste recenzii online inainte sa le cumperi.

Dieta contine 5 sucuri/zi. Poti sa stabilesti tu un program, dar ar trebui sa bei fiecare suc cam la 3 ore diferenta. Am luat doua tablete de Milk Thistle - Lapte de Ciulin ($8/60 capsule) in fiecare dimineata dupa primul suc, pentru a intari ficatul in timpul detoxifierii - hepatoprotector. Silimarina e buna si ea. Fiecare suc are in jur de 500 ml. Am consumat si apa intre sucuri pe parcursul acestor zile si recomand tuturor sa se hidrateze corespunzator.

1. Limonada Picanta (08:00)

  • apa filtrata

  • o lamaie (stoarsa)

  • 1/8 cup sirop de artar organic

  • un picut de ardei cayenne (macinat)

Precizari: Adauga ardeiul chiar inainte de a bea sucul, deoarece cu cat sta in suc mai mult, cu atat limonada devine mai picanta. Am mai consumat o astfel de limonada inainte, si iti ofera cu siguranta o senzatie interesanta. Acum sunt obisnuita cu ea, dar inteleg perfect daca nu e pe placul tuturor.

p1.JPG

2.Root Boost (10:30)

- totul este stors

  • 1 sfecla
  • 1.5 mere
  • 1/3 fenicul
  • 1/4 lamaie

Precizari: A fost prima data cand am adugat fenicul bauturii mele, oferind un gust proaspat.

p2.JPG

 

3. Lapte de caju (13:00)

-ai nevoie de blender

  • 2 maini de caju nesarat (le lasi la inmuiat in apa timp de 2 ore, dupa care le blendezi timp de 2 minute cu apa rece filtrata)
  • apa filtrata
  • 1/6 cup de sirop de artar (alege unul cat de inchis la culoare)
  • jumatate de lingurita de extract de vanilie
  • o ciupitura de sare roz de Himalaya

Precizari: Ai grija sa blendezi caju-ul foarte bine! Daca nu, vei avea bucatele de caju in lapte. Trebuie NEAPARAT sa le lasi la inmuiat! (asa se indeparteaza anti-nutrienti precum phytates, tannins si goitrogens. De asemenea ajuta la neutralizarea inhibitorilor de enzime). Am ajustat reteta incat sa imi placa mai mult, prin adaugarea unui extract de vanilie de calitate.

p3.JPG

4.Vibrant Veg (16:00)

-totul este stors

  • 2 morcovi mari
  • 2 portocale medii
  • 1/4 lamaie
  • o bucatica mica de ghimbir
  • o lingurita de ulei de cocos extra virgin (daca puneti sucul in blender inainte de a fi consumat)

Precizari: Acesta a fost desertul zilei!

p4.JPG

5. Verde Vital (19:00)

- (poti blenda spanacul, sau sa folosesti un storcator prin presare lenta, in cazul in care ai asa ceva)

  • jumatate dintr-un castravete mare
  • 1 mar
  • 2 maini de spanac
  • 1 mana de patrunjel
  • 1/4 lamaie sau 1/2 lime

Precizari: Cu siguranta are acel gust de verde, dar marul salveaza situatia transformand sucul in unul inviorator.

p5.JPG

Sfaturi pentru a-ti pastra sucurile proaspete

Recomand sa bei sucul chiar dupa ce e gata, dar stiu ca asta nu e posibil de fiecare data. Daca preferi sa faci toate 5 sucurile deodata, ai aici cateva sfaturi care te vor ajuta sa le pastrezi proaspete si pline de nutrienti:

  • Pastreaza-le in recipiente de sticla si evita plasticul
  • Asigura-te ca umpli complet recipientul, si incearca sa nu lasi loc de aer
  • Adauga lamaie in fiecare suc (acel "1/4 lamaie" e modul meu de a incetini procesul de oxidare)
  • Pastreaza-le la rece (frigider, cooler)

Ai aici cateva poze cu modul in care le pastrez eu cand stiu ca sunt plecata 8-12 ore de acasa.

collage.jpg

Recomand cu mare incredere sa incerci aceste sucuri. Nu va fi usor sa stai departe de mancare, dar te vei bucura ca ai facut-o. Incearca asta macar o singura zi. Poti ajusta retele dupa propriul plac.  Retetele nu sunt batute in cuie, si ar trebuie sa privesti asta ca o experienta personala.

Va urez o saptamana frumoasa!