Pentru clientele cu retentie mica de pigment

Cred cu adevarat ca e foarte important sa educ fostele si viitoarele mele cliente in legatura cu tatuajul cosmetic si de asemenea cum pielea lor, intretinerea de dupa tratament si technica mea, pot afecta rezultatul final.

Pentru a avea rezultate EXTREM de bune cu technica sprancenelor fir cu fir, ai nevoie de:

1.      Piele foarte buna: normala sau normala spre uscata, pori mici, fara tesut cicatrizat, fara alte interventii de machiaj permanent, fara medicamente/antibiotice.

2.      Mod foarte bun de ingrijire: produse ce vor maximiza retentia si de asemenea respectarea fiecarei parti din instructiunile date dupa tratament.

3.      Un technician bun: alegeri bune de culoare, adancime corespunzatoare, munca consistenta.

E nevoie de un singur lucru nerespectat pentru ca vindecarea completa sa nu aiba retentia de culoare necesara.

 

*Va rog sa tineti cont de faptul ca pozele de mai jos au fost facut in mai putin de 7 zile de la tratament. Rezultatul vindecarii poate fi vizibil doar la 4-6 saptamani dupa tratament.

retentie-pigment-dermopigmentare.jpg

Toate pozele de mai sus au fost trimise de clientele mele: dap! Asa e… toate pozele acelea frumoase cu sprancene, pe care le postez, NU se vindeca tot timpul la fel de frumos.

Haideti sa va explic. Ce se intampla de obicei si la ce ma astept este ca 5% din clientele pe care muncesc lunar sa imi trimita astfel de poze. Asta inseamna ca daca in ultimele 2 saptamani am avut 20 de cliente noi, una din ele o sa imi trimita probabil poze similare cu cele de mai sus, ingrijorandu-se de ce se va intampla cu sprancenele ei.

Exista mai multe motive pentru care retentia poate fi scazuta, si am sa enumar cateva din ele:

·    Technicianul a implantat pigmentul prea superficial - adica Alexandra a fost prea usoara la mana. Se intampla? Sigur ca da! Se intampla rar, dar trebuia sa mentionez si asta. E o dificultate care apare cand am de-a face cu femei care au tenul foarte deschis si sprancene inchise la culoare. Pentru ca eu sa reusesc sa obtin fire care arata natural si care sunt de asemenea inchise la culoare (fara tente de gri sau albastru), TREBUIE sa fiu mai usurica la mana. Totusi, depinzand de grosimea epidermei, daca majoritatea pigmentului e in primul strat de piele, se va decoji odata cu procesul de vindecare. Acestea fiind spuse, prefer sa imi asum riscul de a avea un tatuaj decojit, decat sa am cliente cu fire frumoase dar albastrui, deoarece pigmentul a ajuns prea adanc.

Ceva ce am descoperit de-a lungul anilor este ca mai mult de 50% din techicienii de machiaj permanent din SUA si din Europa implanteaza pigmentul prea adanc. Fire ce sunt practic “sapate” in piele, cu multe traume in zona sprancenei, multa sangerare, ceea ce nu este normal in timpul unei proceduri atat de superficiale.

· Prezenta tesutului cicatrizat - Munca peste un tatuaj vechi si/sau pe o piele care a trecut si prin tratamente de indepartare (acid glicolic, solutie salina, laser etc) e de zeci de ori mai dificila decat pe o piele pe care nu s-a lucrat in trecut. Pielea e mai intarita, nu are aceeasi elasticitate si nu se vindeca la fel de frumos. Mereu le explic si studentelor mele - pielea “virgina” e ca un pahar de apa gol. Va exista in general 70% retentie din munca mea. Pielea cu tesut cicatrizat sau pigment vechi e ca un pahar 10-90% plin. In acest caz e mai mereu nevoie de minim un retus. Mergand adanc nu rezolvam nimic, pigmentul adanc in piele ar aparea albastru la suprafata.

·    Piele care nu se potriveste pentru aceasta technica –Pielea grasa si persoanele cu pori mari sau o senzitivitate crescuta (rozacee), se vindeca cu un look parca pudrat si au retentie mai mica. Cicatricile par a fi ‘piele moarta’ pentru pigment si de multe ori nu il retin. Daca ai mai avut sprancenele tatuate iar technicianul a fost greu la mana, pielea ta e acum cicatrizata, firele se vor vindeca foarte patat, iar tu vei fi suparata pe mine si nu pe technicianul anterior.

Pielea cicatrizata e piele inconsistenta. Daca lucrez consistent pe TOATA suprafata sprancenei, dar pielea nu are aceeasi calitate peste tot, normal ca rezultatele vindecarii vor diferite in anumite locuri. Imi ajustez technicile prin a trece de mai multe ori peste cicatrici incercand sa adaug putin mai mult pigment, stiind ca se va pierde mai mult in acele zone, dar… oricum, nu e o stiinta exacta.

·         Cliente care au “boala scobitului” – e normal ca stratul de deasupra sa se decojeasca, dar daca incepi sa inlaturi tu aceasta parte, vei decoji straturi si mai adanci cu pigment in ele. Las-o sa se vindece singura!

·         Statul in umiditate/ mersul la sala/ transpiratia de dupa tratament – Toate aceste lucruri facute in timpul primelor zile de dupa tratament vor face ca firele sa se ‘imprastie’ iar pielea ta va refuza unele moleculele de pigment. Am cliente care mi-au trimis poze 3 zile dupa tratament, din baia aburinda, si sprancenele exfoliate… cliente pe care le urmaresc pe Instagram si care merg direct la plaja dupa ce si-au tatuat sprancenele.

·         Piele sensibila

 Daca am impresia ca pielea devine mult prea rosie si inflamata cand de-abia am inceput tratamentul, pot adauga mai multa culoare la retus, pentru a nu ma simti presata si pentru a nu solicita pielea de la prima procedura.

·         Cliente care folosesc alte produse de ingrijire – sunt persoane care incep de capul lor sa foloseasca baneocin pe sprancenele proaspat facute: unguentele pe baza de antibiotic pot extrage pigmentul in loc sa il ajute sa ramana inauntrul pielii.

·         Antibiotice – nu sunt multe studii facute despre cum antibioticele afecteaza retentia la tatuaje, dar de multe ori sistemul nostru imunitar devine foarte tulburat de la ele, ceea ce poate inlatura pigmentul proaspat implantat.

….si multe alte motive. Machiajul permanent nu este o stiinta exacta.

 

La ce sa te astepti chiar dupa ce ti-ai facut sprancenele:

Ziua 1: sprancenele au o margine alba in jurul lor, de la crema anestezica. Acestea voraparea mai groase decat le-am desenat iar culoarea va fi mai calda datorita rosetii cauzate in piele.

Zilele 2-4: sprancenele sunt mai inchise decat in momentul in care ai parasit salonul cu aproximativ 2 nuante mai inchise decat culoarea de dupa vindecare. Culoarea este in continuare rosiatica la majoritatea clientelor, chiar daca culoarea nu a continut rosu.

Zilele 6-10: majoritatea sprancenelor care se vindeca normal, nu ar trebui sa se decojeasca mai repede de ziua 5. Multe cliente nici nu observa decojirea, pe cand altele se exfoliaza mai mult. Sprancenele arata foarte deschise.

Zilele 28-45: depinzand de clienta, acesta este momentul in care vei incepe sa vezi rezultatul final. Persoanele care se vindeca repede, si clientele tinere, pot vedea culoarea finala cam in 4-5 saptamani, pe cand o femeie mai in varsta si persoanele care se vindeca mai greu, vor trebui sa astepte in jur de 6-7 saptamani pentru a vedea adevarata culoare.

Cu trecerea lunilor, firele devin mai deschise si mai finute. Depinzand de pielea/varsta clientei si de cantitatea de pigment implantat, sprancenele vor rezista 9 luni-3 ani pana cand o improspatare de pigment va fi necesara. Reimprospatarea de pigment nu este recomandata mai repede de 1 an de la tratamentul initial. Nu toate clientele au nevoie de retus. Alte cliente pot avea nevoie chiar de 2. Singurul lucru care ajuta la mentinerea lor este folosirea lotiunii de protectie solara si reducerea folosirii produselor ce contin retinol, Vitamina C, acid glicolic/lactic, peroxid de benzoil si asa mai departe, in zona sprancenii.

Avem tendinta de a lucra putin mai superficial decat body artistii, si pentru a obtine un rezultat foarte natural  nu pot sa introduc la fel de mult pigment precum un body artist.

Tot ce am nevoie este ca tu sa ai incredere in mine. Sa ai incredere in mine in cazul in care cred de la bun inceput ca pielea ta nu este potrivita pentru aceasta technica… sau sa ai incredere in mine cand spun ca dupa retus retentia va fi mai buna.

Cu siguranta eu voi face tot ce imi sta in putinta. Astea fiind spuse, nu sunt perfecta. Am acordat cateva retusuri gratuite de-a lungul carierei mele, cand am simtit ca vina o detin eu… ca am fost prea superficiala din mana.

… dar cand este comunicat de la inceput ca pielea s-ar putea sa respinga pigmentul, sau ca sprancenele nu se vor vindeca perfecte fara retus in multe cazuri, si clienta e in continuare suparata pe mine, atunci nu mai inteleg.

Va rog sa tineti cont ca TOTI technicienii au clienti cu retentie mica: unii mai multi, altii mai putini. Doar ca eu nu vreau ca ale mele cliente sa se astepte la perfectiune din partea mea, si chiar vreau ca ele sa stie tot ce e de stiut despre acest tratament, inainte de a decide sa il urmeze.

 

Text scris in engleza de Alexandra pe 04/07/2016 si tradus de Andrea Kim.